Aandacht voor cliniclowns bij Radio Westerwolde

VLAGTWEDDE – Tijdens de Week der Besten 2023 gaat RTV Westerwolde van donderdag 24 augustus 09:00 uur tot vrijdag 25 augustus 20:00 uur gedurende 35 uur een live marathonradio- uitzending verzorgen. Hiervoor wordt op het parkeerterrein aan de P. Rinsemastraat een studio opgebouwd.
Gekoppeld aan deze marathon-uitzending zal RTV Westerwolde, samen met andere deelnemende organisaties aan deze Week der Besten, zich inzetten voor het inzamelen van een zo groot mogelijk geldbedrag voor de werkzaamheden van CliniClowns Nederland.

CliniClowns doen er alles aan om te zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn. Bij CliniClowns werken ruim 95 professioneel opgeleide clowns, professionele acteurs en actrices die zich hebben gespecialiseerd in ‘Health Care Clowning’.

Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen CliniClowns dat kinderen en mensen met dementie zich emotioneel sterker voelen. Ze zijn in ziekenhuizen bijvoorbeeld op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of ze spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie en men werkt samen met artsen op de downpoli, waar ze spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. Cliniclowns spelen bij mensen met dementie om eenzame gevoelens weg te nemen. Voor wie of waar ze ook spelen; door écht contact te maken, zorgen ze dat iemand zich weer even zichzelf voelt in plaats van patiënt. Dat is de kracht van contact.

Dat het werk van CliniClowns veel voor iemand kan betekenen, blijkt ook uit de vele ervaringsverhalen. Zonder de neus op werkt men nauw samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en alle andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Als men goed samenwerkt met de zorg, kan men meer betekenen in het welzijn van zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie.

Tijdens onze actie wil RTV Westerwolde zich voor de Stichting CliniClowns Nederland inspannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het prachtige werk waar zij voor staan. Tijdens de marathon-uitzending worden er verschillende acties op touw gezet, zoals:

  • De verkoop van CliniClowns-knuffels (“Toet”) tijdens de actieweek;
  • Het verkopen / uitdelen van ”rode neuzen”;
  • Het oproepen van ondernemers en winkeliers in Westerwolde en Pekela om acties binnen hun onderneming op te zetten;
  • Het aanvragen van verzoeknummers tijdens de live-uitzending;
  • Het organiseren van collectes;
  • Het werven van sponsoren;

Daarnaast is er natuurlijk de hoop op spontane acties in de straat of wijk, bij de sportclub of andere organisaties met als doel geld in te zamelen voor deze actie. Acties kunnen aangemeld worden door vóór 20 augustus een mail te sturen naar [email protected] waarna men kans maakt op een van de tegenprestaties, bestaande uit:

  • Voor de ondernemer, instantie, sportvereniging of instelling die het meeste geld ophaalt: zes maanden een reclamespotje op Radio Westerwolde; – Voor de leukste actie: zes maanden een ‘grote’ banner op de website van Westerwolde Actueel;
  • Onder alle overige georganiseerde acties wordt er voor de looptijd van drie maanden een ‘middelgrote’ banner op de website van Westerwolde Actueel verloot. Dit alles beoordeeld door een onafhankelijke jury.

RTV Westerwolde hoopt dat alle inwoners van Westerwolde en Pekela en alle bezoekers van de Week der Besten in Vlagtwedde er met elkaar voor zorgen dat door het werk van CliniClowns zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

DONEER ONLINE VIA WWW.WESTERWOLDEINACTIE.NL of gebruik onderstaande QR code Voor meer informatie, bel dan met 06-55554092 of mail [email protected]

Voor een review van een bedrijf klik hier.

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen