Paarden

Paarden

Paarden zijn echte natuurdieren en reageren ook veelal op natuurlijke wijze.
Het zijn vluchtdieren en dus van nature alert op alles in hun omgeving. Soms maakt de mens vaak te goeder trouw de verkeerde beslissingen waar het paard nu of later last van kan krijgen. Op fysiek gebied of mentaal. Paarden zijn zeer telepathisch net zoals vele andere dieren. Ik ga met ze in gesprek, voel ze in en ga zoeken naar de blokkade of die nu fysiek of mentaal is.

Als ik die blokkade heb gevonden zal ik in overleg een behandelwijze met de eigenaar afspreken.
Soms is er onbegrip of een blokkade tussen ruiter en paard die regelmatig terugkomt. Daar kan ik ook een oplossing voor aanreiken in de vorm van een clinic zodat ruiter en paard weer als eenheid verder kunnen. Als u interesse heeft in zo’n clinic of als u een clinic bij u op stal wilt organiseren dan kunt u contact opnemen met mij.

Voor- en nazorg bij operaties
Het bevorderen van genezing en het verwerken van de ervaring.
Ik ontvang graag vooraf een foto en de datum en tijdstip van de operatie. Meestal zijn een aantal behandelingen nodig om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Clinics
In de praktijk gaat het nogal eens mis. We leven in een snelle, jachtige maatschappij en geven dat vaak onbewust door aan onze dieren. Aangezien een paard van nature een vluchtdier is zal hij zijn onbegrip en angst vaak vertalen naar vluchtgedrag. Soms wordt het paard zelfs ziek omdat hij erg gestrest raakt. Veel ruiters begrijpen deze signalen niet of interpreteren ze verkeerd. Soms escaleert dit in langdurige situaties waarin mensen geen oplossing meer zien niet meer uit deze negatieve spiraal kunnenkomen. Op zo’n moment kan ik vaak helpen en een uitkomst bieden en dat kan ik tijdens een clinic laten zien of individueel uitleggen.
Tijdens een clinic (min. 6 deelnemers) mogen de ruiters met hun paard in een volte om mij heen lopen en ga ik hen vertellen wat ik voel, zowel de combinatie ruiter/paard en hoe het paard in elkaar zit. Daarnaast zal ik altijd de paarden een totale ontspanning geven, dit is de ontspanning die zij vroeger hadden toen ze nog in kuddes leefden.

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen