Paarden

Paarden

Paarden zijn echte natuurdieren en reageren ook veelal op natuurlijke wijze.
Het zijn vluchtdieren en dus van nature alert op alles in hun omgeving. Soms maakt de mens vaak te goeder trouw de verkeerde beslissingen waar het paard nu of later last van kan krijgen. Op fysiek gebied of mentaal. Paarden zijn zeer telepathisch net zoals vele andere dieren. Ik ga met ze in gesprek, voel ze in en ga zoeken naar de blokkade of die nu fysiek of mentaal is.

Als ik die blokkade heb gevonden zal ik in overleg een behandelwijze met de eigenaar afspreken.
Soms is er onbegrip of een blokkade tussen ruiter en paard die regelmatig terugkomt. Daar kan ik ook een oplossing voor aanreiken in de vorm van een clinic zodat ruiter en paard weer als eenheid verder kunnen. Als u interesse heeft in zo’n clinic of als u een clinic bij u op stal wilt organiseren dan kunt u contact opnemen met mij.

Er staat een nieuwe clinic gepland voor 10 maart 2024. Meld je nu aan, voor meer informatie:
Paardenclinic Anja Reijns

Voor- en nazorg bij operaties
Het bevorderen van genezing en het verwerken van de ervaring.
Ik ontvang graag vooraf een foto en de datum en tijdstip van de operatie. Meestal zijn een aantal behandelingen nodig om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Clinics
In de praktijk gaat het nogal eens mis. We leven in een snelle, jachtige maatschappij en geven dat vaak onbewust door aan onze dieren. Aangezien een paard van nature een vluchtdier is zal hij zijn onbegrip en angst vaak vertalen naar vluchtgedrag. Soms wordt het paard zelfs ziek omdat hij erg gestrest raakt. Veel ruiters begrijpen deze signalen niet of interpreteren ze verkeerd. Soms escaleert dit in langdurige situaties waarin mensen geen oplossing meer zien niet meer uit deze negatieve spiraal kunnenkomen. Op zo’n moment kan ik vaak helpen en een uitkomst bieden en dat kan ik tijdens een clinic laten zien of individueel uitleggen.
Tijdens een clinic (min. 6 deelnemers) mogen de ruiters met hun paard in een volte om mij heen lopen en ga ik hen vertellen wat ik voel, zowel de combinatie ruiter/paard en hoe het paard in elkaar zit. Daarnaast zal ik altijd de paarden een totale ontspanning geven, dit is de ontspanning die zij vroeger hadden toen ze nog in kuddes leefden.


Anja aan het werk bij de Shetlandhoeve.

 

Paard Merlin van Milou:

Toen ik mijn paard Merlin kreeg was hij 12 jaar oud. Hij was in het begin heel erg angstig, waardoor hij snel gestrest raakte. Hij was verder super lief en een echte vriend. Ik wilde hem graag helpen om zijn stress los te kunnen laten. Anja is toen voor het eerst bij hem langs gekomen om hem in te voelen en onze band te versterken, waardoor hij meer zelfvertrouwen kreeg. Hij durfde daardoor steeds meer en kon zijn stress beter los laten.

Een paar jaar later raakte hij in paniek toen zijn paardenvriend uit de wei werd gehaald en heeft hij een sliding stop gemaakt. Daarna kon hij bijna niet meer lopen. Na onderzoek aan de faculteit diergeneeskunde, bij de universiteit van Utrecht, bleek dat zijn tussenpees van zijn achterbeen was afgescheurd. Ze gaven aan dat hij geen rijpaard meer zou kunnen zijn, maar mogelijk wel nog een tijd op de wei met vervroegd pensioen. Ik heb hem toen mee naar huis genomen en heb Anja gevraagd om te kijken wat ze voor hem kon betekenen. Ik wilde hem vooral pijnvrij hebben. Anja is hem toen intensief 3 dagen per week gaan behandelen. Na 3 maanden gingen we op controle en bleek dat de tussenpees volledig was aangegroeid. De artsen begrepen er niets van. Daarna zijn we weer langzaam gaan opbouwen en konden we weer heerlijk samen rijden.

In de jaren daarna is Anja regelmatig betrokken geweest voor ondersteuning en behandeling als hij een kwaaltje had of bij koliek. Ook toen hij niet goed uit een verdoving kwam kon zij hem helpen en voelde hij zich daarna weer goed. 

Een paar maanden geleden constateerde de dierenarts bij mijn inmiddels 28-jarige Merlin dat hij hoefkanker had. Er was volgens haar niets meer aan te doen en hij moest worden ingeslapen. Ik heb toen aan Anja gevraagd wat Merlin nog zou willen. Wilde hij nog door met leven of was het zo goed voor hem? Zij heeft via een foto ingevoeld. Ze gaf aan dat hij nog tevreden was en nog niet klaar om te gaan. Daarop heeft Anja een behandeling ingezet in samenwerking met een middel dat ik van een andere dierenarts heb gekregen om op het aangetaste weefsel te smeren. Nu 4 maanden later is de hoefkanker volledig genezen! Hij kan nu nog heerlijk genieten met zijn paardenvrienden in de paddock en op de wei. En af en toe rijden we nog een klein rondje samen.

Ik ben Anja heel dankbaar dat ze al zo lang voor Merlin klaar staat. Zonder haar was hij niet zo oud geworden en niet zo’n blij en tevreden paard. Dankjewel Anja voor al je goede zorgen en ondersteuning al die jaren!

Milou


Merlin

Paard Fleur van Jamy:

Anja is bij Fleur (paard) en mij op bezoek geweest. 

Fleur is een merrie van 7 jaar. Ik liep met haar tegen heel veel dingen aan, waardoor ik niet verder kwam. 

Zelfs getwijfeld om haar te verkopen omdat ik dacht dat er geen klik was. Voor mij was Anja de laatste oplossing en om te kijken waar het probleem zat en wat we er aan kunnen doen. 

Wat er tijdens de behandeling gebeurde was al heel bijzonder om te zien. 

Er was ook een heel bijzonder moment toen Fleur weg wou lopen uit haar stal en Anja zei, Fleur ik ben nog niet klaar. Het paard stopte bij de opening van de deur, wachtte even en draaide terug naar Anja. 

Het rijden na de behandeling was zo erg verbeterd. Niet meer kijkerig en schrikkerig ook veel meer meedenkend en relaxed. 

Fleur is zo verbeterd dat het andere mensen ook opval. Stuk voor stuk zeggen, wow wat is dit paard verbeterd zeg! Wat heb je in die tussentijd gedaan!

Niet alleen bij Fleur maar ook bij mezelf heeft het ontzettend geholpen!

Ik kan zo wel door blijven vertellen hoe bijzonder het is en hoe het paard is opgeknapt!

Ik ben zo blij dat Anja is geweest! Ze heeft ons heel erg geholpen en het plezier van rijden weer teruggebracht!

Nogmaals bedankt Anja!

Groetjes Jamy 

 

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen