Column 24 Anja Reijns

Column 24 Regiokrant NoordPers

Review Tjitsche

k ken Anja al vele jaren en ze heeft mijn gezin en mij al vaak geholpen.

Deze keer was het anders.

Ik had een tumor in mijn hoofd (een spoelcellig plaveiselcel carcinoom) wat vanuit huidkanker naar binnen was gekomen.

In het ETZ (ziekenhuis Tilburg) kreeg ik te horen dat de snelgroeiende tumor , na eerdere operatie en bestralingen, nu niet meer te opereren was en werd mij een levensverwachting van zo’n 3 maanden gegeven. Misschien kon ik nog wat tijd kopen met immuuntherapie in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Inmiddels zat ik zwaar onder de Fentanyl (morfine) en stond mijn bed in de kamer en was ik, samen met mijn man en mijn kinderen, de laatste zaken aan het regelen.

Na overleg met Anja ben ik begonnen aan de immuuntherapie met, op uitdrukkelijk advies van Anja, gebruik van Chaga ter ondersteuning van mijn immuunsysteem. Ook vroeg Anja om een recente foto om mij ook op die wijze te ondersteunen.

Elke 3 weken kreeg ik een infuus in het Erasmus en na 3 maanden een CT-scan. Terwijl ik al eigenlijk begraven had moeten zijn, gaf deze scan aan, tot verbazing van iedereen, dat de tumor weg was. Mijn immuunsysteem had blijkbaar goed werk gedaan en ik voelde me dan ook moe maar prima.

Na weer 3 maanden een 2e scan. Ook deze was goed. Anja gaf aan de Chaga te blijven gebruiken ter versterking van mijn immuunsysteem.

Nu, na 9 maanden, de 3e scan. Ik kan stoppen met de therapie in het Erasmus en ben schoon verklaard. Daar geven ze bij aan zeer verrast te zijn door de snelle respons. Schoon (geen waarneembare kankercellen) al bij de 1e scan was zeer ongebruikelijk! I Mijn levensverwachting is nu weer JAREN. Ik blijf wel onder de 3maandelijkse CT-scan controle.

Ik snap dat mijn immuunsysteem het werk nu zelf moet voortzetten maar ik ben er van overtuigd dat Anja en de Chaga (die ik nog steeds op haar advies blijf gebruiken) tezamen met de immuuntherapie mijn leven hebben gered. Ik ben haar dan ook ontzettend dankbaar.

 

Tjitsche

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen