Redactioneel stuk Bossche Omroep

Zonder Ritalin zit Pieter weer lekker in zijn vel
 
WAALWIJK – Opstandig. Nachtmerries. Concentratieproblemen. Onderpresteren op school. Volgens een psychologische test zou Pieter van Doorn* het Syndroom van Asperger hebben. Ritalin zou kunnen helpen. Zijn moeder Mariëlle* was daar heel huiverig voor. “Ik ben geen voorstander  van Ritalin. Als arts in de gezondheidszorg weet ik dat er behoorlijke bijwerkingen op kunnen treden als je Ritalin gebruikt.” Dat was toen, ruim tien maanden geleden. Nu zit Pieter weer lekker in zijn vel. Dankzij de paranormale gave van Anja Reijns.
 
Via een kennis kwam Mariëlle bij Anja Reijns terecht. Ze liet Anja een foto van Pieter zien. “Anja wist precies waar de schoen wrong. Wat ik voor mezelf al helder had, werd door Anja vertolkt. Zij tekende mijn kind voor me uit.”
 
Pieter werd door Anja behandeld. “Ik heb hem een zogenaamd eitje meegegeven”, zegt Anja. “Dat eitje zit als een huls om hem heen, beschermt Pieter tegen te veel en negatieve prikkels. Dat creëert heel veel innerlijke rust.” Mariëlle: “Als Pieter veel drukker wordt, dan geeft hij zelf aan dat hij graag weer even naar Anja wil. ‘Er zit een barst in mijn eitje’, zegt-ie dan. Pieter houdt dus regie over zijn eigen leven. Ook al omdat hij bewust is geworden van zijn eigen gevoeligheid.”
 
Wat Mariëlle ook opviel, waren de tarieven die Anja Reijns hanteert. Anja: “Ik heb die gave gekregen om mensen te helpen. Niet om er rijk van te worden. Een kind dat weer kind kan zijn, iemand die verlost is van chronische pijn: voor mij is dat onbetaalbaar.”
 
Logisch denken, dat is het uitgangspunt in de medische wereld. “Wat niet bewezen is, bestaat niet. Dat is het uitgangspunt. Vandaar dat ik in eerste instantie ook heel sceptisch was toen ik naar Anja ging”, zegt Mariëlle. “Dat is radicaal veranderd. Al kan het niet worden uitgelegd, een paranormale gave kan wel degelijk werken. Ik ben daarvan overtuigd. En Pieter zeker.”
 
* vanwege privacyoverwegingen zijn de namen gefingeerd.

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen