Redactioneel stuk Bossche Omroep

‘Fantastische hulp van Anja Reijns bij het verwerken van borstkanker’
 
WAALWIJK – Toen begin dit jaar bij Joyce (48) borstkanker werd geconstateerd, brak voor de Waalwijkse een zware tijd aan. Met een operaties, met chemokuren. En binnenkort met bestralen. Toch overheerst bij  haar een positief gevoel. “Dat heb ik te danken aan Anja Reijns”, zegt Joyce. “Met haar paranormale gave neemt Anja niet alleen de spanning en stress weg, er komt heel veel energie voor in de plaats. Dat doet mij, mijn man en mijn kinderen goed. Daardoor ben ik nooit in een negatieve spiraal terechtgekomen.”
 
Tijdens het sporten op een sportschool voelde Joyce een knobbeltje bij haar bh-band. Irritant, toch maar even laten checken in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. “Ik kreeg heel slecht nieuws: de hele borst zou moeten worden weggehaald.” De manier waarop dat werd verteld, voelde respectloos. “Binnen een paar minuten was de chirurg weg, geen tijd of zo.”
 
Die slechte ervaring deed Joyce en haar man Juanop aanraden van Anja besluiten om een second opinion aan te vragen. Ze kwam in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis terecht. “In tegenstelling tot in Tilburg werd ik daar wel van top tot teen gescand. Gelukkig was de rest van mijn lichaam schoon. En, – daar was ik heel blij mee -, het zou een huid- en tepelbesparende operatie worden.”
 
Joyce stond er niet alleen voor. Er was de liefde van haar gezin. En de steun van Anja Reijns. “Ik ken Anja al lang, ze is een vriendin. Ze zou me door die moeilijk periode van de chemo’s en operatie kunnen helpen. Dat heeft Anja ook gedaan, op een fantastische manier. Elke week ging ik naar haar toe voor een behandeling. Met haar gave haalde ze de stress en spanning weg, energie kwam ervoor in de plaats. Ik voelde die echt door mijn lichaam stromen, zo bijzonder. En bij elke chemotherapie straalde Anja een foto van me in. Ook dat voelde ik, meteen. Het maakte me krachtiger.”
 
De behandelingen hadden nóg een belangrijk effect. “Doordat ik meer energie had – ik ben tussen de chemo’s door weer gaan sporten bij Hans van der Hammen -, was ik ook positief gestemd. Dat is zó belangrijk. Als je in de negatieve spiraal blijft zitten, dan zuigt je dat alleen leeg, ook je gezin gaat er dan aan onderdoor. Ik ben heel blij dat Anja mij die extra zetjes heeft gegeven om dit aan te kunnen.”

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen