Review paard: Merlin

Toen ik mijn paard Merlin kreeg was hij 12 jaar oud. Hij was in het begin heel erg angstig, waardoor hij snel gestrest raakte. Hij was verder super lief en een echte vriend. Ik wilde hem graag helpen om zijn stress los te kunnen laten. Anja is toen voor het eerst bij hem langs gekomen om hem in te voelen en onze band te versterken, waardoor hij meer zelfvertrouwen kreeg. Hij durfde daardoor steeds meer en kon zijn stress beter los laten.

Een paar jaar later raakte hij in paniek toen zijn paardenvriend uit de wei werd gehaald en heeft hij een sliding stop gemaakt. Daarna kon hij bijna niet meer lopen. Na onderzoek aan de faculteit diergeneeskunde, bij de universiteit van Utrecht, bleek dat zijn tussenpees van zijn achterbeen was afgescheurd. Ze gaven aan dat hij geen rijpaard meer zou kunnen zijn, maar mogelijk wel nog een tijd op de wei met vervroegd pensioen. Ik heb hem toen mee naar huis genomen en heb Anja gevraagd om te kijken wat ze voor hem kon betekenen. Ik wilde hem vooral pijnvrij hebben. Anja is hem toen intensief 3 dagen per week gaan behandelen. Na 3 maanden gingen we op controle en bleek dat de tussenpees volledig was aangegroeid. De artsen begrepen er niets van. Daarna zijn we weer langzaam gaan opbouwen en konden we weer heerlijk samen rijden.

In de jaren daarna is Anja regelmatig betrokken geweest voor ondersteuning en behandeling als hij een kwaaltje had of bij koliek. Ook toen hij niet goed uit een verdoving kwam kon zij hem helpen en voelde hij zich daarna weer goed. 

Een paar maanden geleden constateerde de dierenarts bij mijn inmiddels 28-jarige Merlin dat hij hoefkanker had. Er was volgens haar niets meer aan te doen en hij moest worden ingeslapen. Ik heb toen aan Anja gevraagd wat Merlin nog zou willen. Wilde hij nog door met leven of was het zo goed voor hem? Zij heeft via een foto ingevoeld. Ze gaf aan dat hij nog tevreden was en nog niet klaar om te gaan. Daarop heeft Anja een behandeling ingezet in samenwerking met een middel dat ik van een andere dierenarts heb gekregen om op het aangetaste weefsel te smeren. Nu 4 maanden later is de hoefkanker volledig genezen! Hij kan nu nog heerlijk genieten met zijn paardenvrienden in de paddock en op de wei. En af en toe rijden we nog een klein rondje samen.

Ik ben Anja heel dankbaar dat ze al zo lang voor Merlin klaar staat. Zonder haar was hij niet zo oud geworden en niet zo’n blij en tevreden paard. Dankjewel Anja voor al je goede zorgen en ondersteuning al die jaren!

Milou

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen