Redactioneel stuk Bossche Omroep en Blad Waalwijk

Voor Anja Reijns en haar cliënten is paranormaal heel normaal 
 
WAALWIJK – Paranormaal is heel normaal. Dat is het credo van Anja Reijns. Een motto dat anno 2023 helemaal bij  Anja Reijns Advies & Begeleidingsburo past. “Er komen veel mensen op mijn pad die hulp zoeken, die dus mijn gave heel normaal vinden”, zegt Anja. “En ik kan ze ook daadwerkelijk helpen. Dat biedt vertrouwen. Bovendien ontdekken ze dat ikzelf een doodnormale vrouw ben. Niet zweverig, maar nuchter. Ook dat heeft aan het succes bijgedragen.”
 
Er telt nog wat mee. “Patiënten merken direct dat ik daadwerkelijk interesse toon. Kinderen hebben dat meteen in de gaten, ze voelen dat aan. Ik heb ook een zwak voor kinderen. Het kan  me soms heel erg pijn doen als een kind het met zijn gezondheid, lichamelijk of psychisch, het niet goed heeft getroffen. Zo hoort een start in het leven niet te zijn. Gelukkig kan ik er dikwijls iets aan doen.” Anja heeft een goede relatie met de reguliere geneeskunst. “Soms sturen medici hun patiënten naar me toe.”
 
We hebben allemaal een zesde zintuig. Anja heeft echter het vermogen om er anderen mee te helpen. Verlichting geven bij chronische pijnen – buik, rug, migraine, reuma. Stress verminderen als het u psychisch even te veel wordt. “Ik maak deurtjes open bij mensen, geef ze energie. En dat op een hele natuurlijke manier. Er is niets mystieks aan.” Een show opvoeren en daar een fiks prijskaartje aanhangen: Anja moet er niets van hebben. “Daarom heb ik ook een goede relatie met de medische wereld, want ik neem mijn werk heel serieus. Ik hecht er ook veel waarde aan dat mensen eerst bekijken wat de medici voor je kunnen betekenen. Mensen met problemen, fysiek of geestelijk, probeer ik zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. Daar snakken ze naar, meestal hebben ze al zoveel achter de rug.”
 
Anja kan op verschillende manieren ondersteuning bieden. “Soms moet je verder graven. Denk aan allergische reacties en ontstekingen, daar kunnen achterliggende problemen een rol in spelen. Ook dat kan ik invoelen, benoemen. ” Maar als u bent getroffen door een ziekte die uw wereldbeeld op zijn kop zet – kanker, aids, reuma – heeft Anja een helpende hand. “Ik kan die ziektes niet genezen, wel maak ik het ziekteverloop een stuk dragelijker maken. Daardoor neemt de kwaliteit van leven enorm toe.”

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen