‘Anja Reijns is waardevol voor onze mensen. En voor ons bedrijf’

Aan het woord: Kees van Gilst, eigenaar van Rail Partner Holland

“Anja Reijns is waardevol voor onze mensen. En voor ons bedrijf”

Een onderneming moet geld verdienen om zijn bestaan te waarborgen. Maar een bedrijf is meer, vindt Kees van Gilst, directeur van Rail Partner Holland. “Je moet ook een goed huisvader zijn voor je medewerkers.” Als Kees de vader is, dan mag Anja Reijns de moeder worden genoemd. Want de paranormaal begaafde Waalwijkse is jarenlang nauw betrokken bij het bedrijf. “Anja zorgt ervoor dat wij, zo’n dertig medewerkers, in balans zijn en blijven. Daardoor werken we hier ook zo prettig met elkaar samen. En het betaalt zich financieel wel degelijk uit, al is dat niet het doel waar we naar streven.”

Een mens kun je niet alleen uitdrukken in een economisch getal – al zouden de meeste ondernemers dat heel graag willen. Een mens is logica en emotie in één. Als die componenten in evenwicht zijn, functioneren mensen op hun best. En dan voelen mensen zich ook het gelukkigst.

Maar die balans kan makkelijk worden verstoord. Door ziekte, door relationele problemen,  door financiële krapte. Een mens kan er zich niet voor afsluiten, dus de ballast wordt ook naar het werk meegenomen.

Geen enkel bedrijf ontkomt aan zulke problemen – ook Rail Partner Holland niet. “Maar wij gaan er heel goed mee om, dankzij Anja”, zegt Van Gilst. “Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin een medewerker verkeert en de klappen worden oplopen, houdt Anja toch de kwaliteiten die ze hebben overeind. Het is een stukje maatschappelijke betrokkenheid die wij willen tonen. Ook de onderneming wordt er financieel beter van. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Hocuspocus. Paranormaal, dat is toch abnormaal? Zo werd in eerste instantie door de meeste medewerkers gereageerd toen Van Gilst besloot om Anja Reijns te betrekken bij het wel en wee van het belangrijkste kapitaal van Rail Partner Holland. Die scepsis is verdwenen. “Ten eerste is Anja een heel normale vrouw. Geen zwever, maar lekker nuchter. Alleen heeft ze vaardigheden die er door de eeuwen heen altijd al waren. Maar niet iedereen kan ze toepassen, zij wél. Anja is onze steun en toeverlaat op het mentale vlak. Onze mensen hebben het zelf ondervonden. Sterker nog: als ze iets dwarszit, dan vragen ze om Anja voor een sessie.”

Investeren in Anja Reijns, dus investeren in zijn medewerkers – en ook zichzelf: ‘Ik maak ook gebruik van haar gaven’ – is buitengewoon waardevol, is de ervaring van Van Gilst. “Aandacht voor je mensen genereert aandacht voor de ander. Aandacht voor je collega’s, voor je werk, voor de klanten. We hebben daardoor een heel homogene groep gekregen met betrokken medewerkers. Dat is heel erg waardevol. Daar heeft Anja een belangrijk steentje aan bijgedragen.”

Anja Reijns

Locatie Groningen
Koloniesweg 3b
9695 EL Bellingwolde

Locatie Noord-Brabant
Van Haestrechtstraat 15B
5171 RB Kaatsheuvel

Lees de ervaringen van anderen